Skip to content

Rechtsgebieden

Talen

Engels
Frans
Arabisch B2/C1

Floor Engelbertink

Floor Engelbertink is sinds februari 2014 advocaat. Ze studeerde Nederlands recht en Internationaal en Europees Publiekrecht aan de Universiteit van Amsterdam en aan de Université Pierre Mendès France in Grenoble. Tijdens en na haar studie hield zij zich ruim drie jaar bezig met de onafhankelijkheid van de advocatuur in het internationale recht, waarbij zij onder andere werkzaam was bij de Verenigde Naties, bij de Stichting Lawyers for Lawyers en als onderzoeksassistente. Tevens was zij vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk op het Detentiecentrum Schiphol.

In 2014 maakte zij de overstap naar de advocatuur. Zij richt zich in haar praktijk op het vreemdelingen-, vluchtelingenrecht en personenrecht. In dit kader heeft Floor ook als vrijwilliger voor de Stichting European Lawyers in Lesbos rechtsbijstand verleend in het kamp Moria op Lesbos en in Athene (november 2017 en juni 2022).

Floor is algemeen bestuurslid van de Vereniging Asieladvocaten en -juristen Nederland (VAJN). Daarnaast is zij lid van de Focusgroep Midden-Oosten Noord Afrika van Lawyers for Lawyers. Naast haar werk leert ze Arabisch.

Floor is lid van de Specialisten Vereniging Migratierecht Advocaten (SVMA) en van de Vereniging Sociale Advocatuur Nederland (VSAN) en zij is erkend gespreksleider intervisie.

Rechtsgebiedenregister

Floor Engelbertink heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:
– asiel- en vluchtelingenrecht.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Neem contact op met Floor


    Lidmaatschappen

    Publicaties

    • Wachten is op parlementaire enquête naar de IND, opiniestuk in Trouw samen met J.A. Nijland, 7 oktober 2020
    Back To Top